Training Arbeidsovereenkomstenrecht overheid

Sinds 1 januari 2020 zijn medewerkers van gemeenten en gemeentelijke organisaties werknemer in de zin van het Burgerlijk Wetboek. De eenzijdige aanstelling is van rechtswege veranderd in een tweezijdige arbeidsovereenkomst. De Cao Gemeenten en Cao SGO hebben de plek ingenomen van de CAR-UWO. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Waar moet je rekening mee houden? Op deze vragen en meer geven wij een antwoord tijdens deze training.

Deze training is toegespitst op de HRM-praktijk in de gemeentelijke sector. We gaan specifiek in op vraagstukken uit het arbeidsrecht waarmee de sector na 1 januari 2020 te maken krijgt. We leggen telkens de link tussen de oude en de nieuwe situatie. Ook besteden we aandacht aan de Cao Gemeenten en Cao SGO. Het is een interactieve training waarin we inhoud en praktijk combineren.

Doel

Als je naar huis gaat:

  • weet je hoe een werkgever en werknemer gebonden raken aan de Cao Gemeenten;
  • ken je de verhouding tussen het Burgerlijk Wetboek, de Cao Gemeenten, het personeelshandboek en de arbeidsovereenkomst;
  • ben je op de hoogte van de verschillende soorten arbeidsovereenkomsten die het Burgerlijk Wetboek kent;
  • weet je wat je in de arbeidsovereenkomst kunt opnemen (bijvoorbeeld een proeftijd, de opzegtermijn, het incorporatiebeding) en welke regels het Burgerlijk Wetboek daaraan stelt;
  • ben je op de hoogte van de regels over onder andere de aanzegplicht, de ketenregeling en het vaststellen en (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden.

Kosten deelname

€ 395,- voor RAP klanten, € 595,- voor niet RAP klanten. Deze bijeenkomst is vrijgesteld van BTW.
Deze training gaat alleen door bij minimaal 10 deelnemers.

Doelgroep

HRM Adviseurs van organisaties die onder de Cao Gemeenten of Cao SGO vallen

Programma

vr 27 maart Helmond Bekijk programma
wo 8 april Arnhem Bekijk programma

Aanmelden

Via onderstaand formulier is het mogelijk om je aan te melden. Heb je vragen? Neem dan contact op via 0492 - 50 66 60 of stuur een bericht naar goedbekend@ijk.nl.

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Volg ons op:
Publiek Perspectief is een initiatief van Driessen Groep