Artikel   |  woensdag 31 januari 2018
1788 × gelezen

Onontdekt talent vinden en binden


onontdekt talent vinden en binden

Nederlandse bestuurders zijn opgetogen over de toekomst, maar bezorgd over de ‘war for talent’, blijkt uit nieuw onderzoek. Waarschijnlijk maken niet alleen bestuurders zich zorgen, maar worstelt HRM ook met vragen. Zijn organisaties in staat om in de toekomst voldoende talent te vinden? En hoe word of blijf je als organisatie een aantrekkelijke werkgever? 

Gezocht: talent!

Talent, helaas is het aan een gezicht niet af te lezen welke talenten iemand bezit. Dat zou het werven ervan echter een stuk gemakkelijker maken. Zo simpel is het dus niet, organisaties moeten er echt hun best voor doen. Een krappere arbeidsmarkt maakt het soms knap lastig talent te ontdekken.  

Meer dan arbeidsvoorwaarden

Heeft de zoektocht naar talent enkele kandidaten opgeleverd, dan moeten ze overtuigd raken van het feit dat ze te maken hebben met een aantrekkelijke werkgever. En dat is hard werken en telkens weer de balans zoeken. Een mooi palet aan arbeidsvoorwaarden is vaak niet genoeg. Millenials kiezen voor een goede werksfeer en willen graag groeien en leren, maar haken af als de baan niets toevoegt aan het cv of inhoudelijk niet interessant is. 

Talent aan boord

Naast het aantrekken is het behouden van talent voor organisaties een agendapunt. In veel gevallen zit het onderscheidend vermogen in de organisatiecultuur en sfeer. Gelukkige medewerkers, gelukkige klanten, daar draait het om volgens Jeroen Driessen. “Zorgen voor de juiste mens op de juiste plek doen wij bij Driessen dagelijks voor onze opdrachtgevers en zit in ons DNA. Maar het begint natuurlijk bij jezelf. Zorg er dus voor dat je een aantrekkelijke werkgever blijft.” 

Geef nooit op!

Kunt u wel wat inspiratie over het vinden en binden van talenten gebruiken? Bezoek dan op donderdag 5 april het Driessen Jaarcongres met onder andere internationaal spreker Rasmus Ankersen. Rasmus reist de wereld rond om antwoord te geven op de vraag hoe je talent dat er nog niet is kunt ontdekken. HRM’ers en leidinggevenden werkzaam binnen overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur kunnen dit event gratis bezoeken. Kijk voor het complete programma en inschrijven op www.festivalgroei.nl/jaarcongres.  

Deel deze pagina
Lieke Jansen
Als hoofdredacteur van het magazine van Driessen Groep zit schrijven Lieke in het bloed. Dagelijks is ze bezig met het creëren van content in de breedste zin van het woord om Driessen Groep en de bedrijven die er onderdeel van zijn iedere dag een beetje beter bekend te maken.
Meer van deze auteur