Niet alle informatie is hapklaar en luchtig. Daarom delen wij onze kennis over specifieke thema’s in de vorm van whitepapers. Deze geven een genuanceerd verhaal met verdieping en achtergrondinformatie. Vraag ze gratis aan.
De rol van HRM’er verandert steeds meer naar die van business partner. Welke rol speelt data daarbij? En hoe zet u data in om betere beslissingen te nemen? In deze whitepaper komen we daar uitgebreid op terug. Ook krijgt u tips hoe om te gaan met HR-dashboards.
Om als organisatie in de publieke sector focus te houden op ‘klanten’ is het noodzakelijk HRM- en bedrijfsvoeringsprocessen gestroomlijnd te hebben. In deze whitepaper bespreken we hoe organisaties het maximale uit software van AFAS kunnen halen en staan we stil bij BPM.
Dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en blijven leren is voor elke organisatie belangrijk. Maar hoe doe je dat? Welke trends en ontwikkelingen zien we op het gebied van leren? En hoe kan een systeem je hierbij helpen? U leest het in deze whitepaper.
Mobiliteit binnen de brede publieke sector is een onderwerp dat veel hoofdbrekens kost. Hoe komt het toch dat zoveel mensen als ‘een olifant aan een paaltje’ blijven staan? En wat kan ik er als organisatie aan doen om vanuit mijn rol medewerkers op een positieve, inspirerende manier in beweging te krijgen?
In deze whitepaper geven we handvatten bij het bepalen van de wensen en behoeften voor het uitbesteden van HR-zaken. Daarnaast wordt stapsgewijs beschreven hoe u tot een goede definitie van uw wensen en eisen komt als het gaat om de keuze voor e-hrm systeem.
De arbeidsmarkt is sterk aan het veranderen, hier horen tegenwoordig sterke vacatureteksten bij. Lees in deze whitepaper hoe u daar online op in kan spelen.
Hoe kijken jonge talenten zijn de nieuwe wereld van HRM? En wat kunnen we daarvan leren? Job crafting, mindfulness, HR Analytics en talentontwikkeling zijn onderwerpen die volgens onze nieuwe lichting HRM-trainees bepalend gaan zijn voor de komende jaren. En daar werpen deze ‘Young Public Professionals’ een frisse blik op.
De lerarentekorten in het po, vo en mbo lopen snel op. Deze whitepaper geeft met diepgravende analyse een totaalbeeld van de arbeidsmarkt van de het po, vo en mbo van nu en de komende jaren. Daarnaast bevat de whitepaper concrete aandachtspunten om dit tekort aan te pakken.
Is het beoordelingsgesprek nog wel zinvol? Bereikt de leidinggevende met dit gesprek nu echt wat hij voor ogen heeft? Wordt de medewerker door het gesprek gemotiveerd en verbetert zijn prestatie? In deze whitepaper geven we meer informatie over het geven van feedback als alternatief instrument.
Om bepaalde specialisme(n) in huis te halen, doen organisaties steeds vaker een beroep op ZZP’ers. De ZZP-inzet moet wel voldoen aan de wet DBA. Via deze whitepaper helpen we u op weg met meer informatie en tips.
Wie werk maakt van duurzame inzetbaarheid, plukt daar zeker de vruchten van. Denk aan lagere verzuimkosten, minder verloop en behoud van bedrijfscontinuïteit. In deze whitepaper staan we stil bij de aanleiding van duurzame inzetbaarheid. Belichten we de belangrijkste thema’s en geven we tips.
Het voeren van evaluatie- en beoordelingsgesprekken is een zeer arbeidsintensieve taak. E-HRM kan bij deze gesprekkencyclus ondersteunen. In deze whitepaper geven we handvatten voor het implementeren van e-HRM.
Arbeidsvoorwaarden kunnen met de juiste tools, kennis en ervaring eenvoudiger worden gemaakt. In deze whitepaper nemen we een aantal belangrijke fases voor het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden in de publieke sector door.
In deze whitepaper geven we handvatten bij het bepalen van de wensen en behoeften voor het uitbesteden van HR-zaken. Daarnaast wordt stapsgewijs beschreven hoe u tot een goede definitie van uw wensen en eisen komt als het gaat om de keuze voor een e-HRM systeem.
Valt de studiefaciliteitenregeling onder de werkkostenregeling? Over welk kalenderjaar wordt de fiscale ruimte berekend? De antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de werkkostenregeling vindt u in deze whitepaper.
Instroom van jonge medewerkers bij gemeente is nodig om ook in de toekomst diverse taken goed uit te kunnen blijven voeren. De VNG heeft geadviseerd om gebruik te maken van het Generatiepact. Maar hoe pas je dit Generatiepact toe? En welke voorwaarden zijn er?