whitepaper van data naar daadkracht
Whitepaper   |  maandag 19 november 2018
614 × gelezen

Van data naar daadkracht


Ongemerkt bewaren we met z’n allen ongelooflijk veel data. Data die van onschatbare waarde is. Zo ook HR-data. Het geeft inzicht, ondersteunt bij het signaleren van bijzonderheden en vormt de feitelijke basis bij het uitbrengen van advies.

Steeds meer organisaties zijn bewust bezig met het verzamelen van data. Dat blijkt ook uit onderzoek dat IJK in de zomer van 2018 uitvoerde onder HRM professionals. Doordat we steeds meer data verzamelen verwachten organisaties steeds vaker van HRM’ers dat zij advies uitbrengen op basis van deze verzamelde data. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om op een goede manier met data om te gaan en deze te gebruiken.

Data omzetten in stuurinformatie

In deze whitepaper leest u uiteraard meer over data. Hoe u data inzet om betere beslissingen te nemen, wat het verschil is tussen data en big data en hoe waardevol het delen van data is. Gerard Evers, specialist in economisch personeelsmanagement, geeft zijn visie over de rol van HRM’ers als business partner en welke rol data daarbij speelt.
Daarnaast krijgt u tips over het gebruik van HR-dashboards in uw organisatie.

Deel deze pagina